Ore de practica

Numarul de ore de practica pentru semestrul in curs este de 28. Practica se poate face fie pe cont propriu in cadrul unei instututii si pe un post ce are legatura cu valorificarea cunostintelor dobandite la FSPUB, fie prin distribuire, cazul celor care nu au gasit inca un loc pentru practica.

In cazul in care ati inceput sa faceti deja practica, va rog sa-mi scrieti pe adresa stefan dot apateanu at fspub dot ro pana la data de 15 martie 2008 precizand:

1. Denumire institutie loc practica

2. Denumire pozitie ocupata

3. Nume Prenume si adresa e email pentru persoana desemnata pentru supervizare la respectivul loc de practica.

Evidenta celor care trimit datele solicitate este tinuta transparent intr-un fisier tip .xls partajat prin Google Docs si disponibil fiecaruia dintre voi in baza adresei de @fspub.ro la click pe 'Documents' (colt stanga sus ecran).

Va rog sa nu apelati la reprezentantii de grup, intrucat fiecare dintre voi va pastra o directa responsabilitate asupra actiunilor pe care le-a intreprins sau urmeaza sa le intreprinda. De asemenea, daca alegeti sa culegeti informatiie despre acest curs din surse neoficiale (liste de mail paralele gen yahoo) va asumati riscul de a fi indusi in eroare. Singurele informatii valide sunt cele transmise de pe adresa stefan dot apateanu at fspub dot ro si/sau cele postate in aceasta pagina.

In cazul in care sunteti interesati de aceste locuri de practica va rog sa-mi trimiteti un mesaj pe stefan dot apateanu at fspub dot ro pana la data de 15 martie 2008. Si in acest caz am sa va rog sa nu apelati la reprezentantii de grup, ci sa-mi scrieti de pe adresele personale de pe @fspub.ro.

Notarea se face in baza completarii formularului atasat cat si a descrierii postului de practica din care sa reiasa legatura cu studiile FSPUB (modul in care cunostiintele dobandite la FSPUB v-au ajutat sau nu in orele de practica intreprinse). Formularul permite completarea datelor corespondente unui numar de 6 studenti. In cazul in care sunteti mai mult de 6 care faceti practica la o anumita institutie puteti completa un numar mai mare de formulare, in cazul in care sunteti mai putin de 6 puteti lasa o parte din randuri necompletate, dupa caz.

Formularul odata completat (in forma lui originala) trebuie depus la secretariat (biroul secretarului sef) pe data de 22 mai 2009 intre orele 10-14. Descrierea postului trebuie trimisa pe mail la stefan dot apateanu at fspub dot ro pana la data de 22 mai 2009 ora 14:00. Atentie! Mesajul trebuie sa aiba subiectul 'descriere post practica', atasamentul trebuie sa fie in format .doc (MS Word), iar adresa de email de pe care trimiteti sa fie cea personala de @fspub.ro. Nu trimiteti mesaje care contin descrierea de post cu alt subiect sau de pe alte adrese de email decat @fspub.ro pentru ca vor fi considerate SPAM.

Acest mesaj este trimis atat pe adresele de email pe care le-ati lasat in relatie cu facultatea cat si pe adresele generate pentru fiecare pe @fspub.ro. O parte dintre dvs. nu au precizat nico adresa de email in relatie cu facultatea, de aceea am sa va rog sa popularizati continutul acestui mesaj in randul colegilor dvs.

Voi raspunde doar acelor mesaje trimise de pe adrese de @fspub.ro

Pentru cei care inca nu stiu datele de autentificare pentru @fspub.ro acestea sunt, de obicei, nume.prenume (fiecare nume / prenume este despartit de o cratima, dupa caz) si parola formata din ultimele 6 cifre ale CNP-ului fiecaruia; in cazul in care tot nu reusiti sa va autentificati in mail-ul @fspub.ro va rog sa transmiteti un mesaj catre it at fspub dot ro in care precizati problemele care apar.

Cei dintre dumneavoastra care au statutul de student erasmus nu trebuie sa desfasoare ore de practica pe semestrul / semestrele pentru care au acest statut.

Nu exista sesiune de restante pentru aceast curs de practica. Cei care vor obtine un rezultat negativ vor trebui sa repete numarul de ore de practica in anul III de studiu.

Pentru orice alte intrebari va rog sa ma contactati direct pe stefan dot apateanu at fspub dot ro

Exemple de institutii unde se poate face practica:

1. Konrad Adenauer Stiftung
http://www.kas.de/proj/home/home/103/2/webseite_id-5290/index.html
− Preconditie : sa vorbeasca limba engleza (germana e un avanataj) la un nivel la care sa poata 
comunica si sa scrie un document, sa cunoasca activitatea fundatiei si a
Programului « Statul de Drept Europa de Sud Est » si sa fie interesati de
evolutiile din domeniul juridic (mai concret: evolutii legislative, reforma sistemului juridic, lupta anti-coruptie, reconcilierea cu trecutul 
communist, imunitate parlamentara in viziune comparativa, reforma
constitutionala etc.) din tarile acoperite de programul KAS
− Numar potentiali voluntari : 1- 2
− Activitati : Participare la organizarea unor conferinte/ expozitii ; elaborarea unor materiale documentare, pe temele mentionate anterior
− Persoana de contact : Corina REBEGEA corina dot rebegea at kas at ro.
− Studentii interesati trebuie sa trimita un scurt CV & o scrisoare de intentie in limba engleza

2. Arhivele Nationale ale Romaniei
− Numar potentiali voluntari : 2-3
− Activitati : crearea unor baze de date electronice accesibile on-line (inventarele unor fonduri documentare ; scanarea unor documente, numerizarea arhivei fotografice)
− Persoana de contact (pentru inceput): Damiana OTOIU, damiana dot otoiu at icp dot ro

3. Arhivele Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din Romania
− Numar potentiali voluntari : 4-5
− Activitati : crearea unor baze de date electronice accesibile on-line (inventarele unor fonduri documentare ; scanarea unor documente, numerizarea arhivei fotografice)
− Persoana de contact : Anca CIUCIU, anca1789 at gmail dot com
− Studentii interesati trebuie sa trimita un scurt CV 

4. CE-RE http://www.ce-re.ro (centrul de resurse pentru participare publica)
− Numar potentiali voluntari : 5-6
− Activitati : lucru la o baza de date online, elaborarea unor documente despre participarea publica, despre autoritati publice locale, despre alti actori guvernamentali si non guvernamentali, asistenta pentru organizarea unor evenimente- eveniment planificat pt ianuarie 2009- proiect in colaborare cu consiliile locale, participarea la sedinte ale consiliilor locale/ sector ca reprezentati CE-RE. 
− Persoana de contact : Ioana POPA, ioana at ce-re dot ro

6. CENTRAS, www.centras.ro
− Numar potentiali voluntari : 4
− Activitati : redactarea de articole pentru revista Atitudini (http://www.centras.ro/ro/proiecte/revista-atitudini.html), lucru la o baza de date online, lucru la centrul de informare Europe Direct
(http://www.europedirect.centras.ro/noutati.html
− Persoana de contact Cristina Mastacan : 021.223.00.10

7. inpolitics.ro

-Persoana de contact: Rafaela Moroe, rafaela dot moroe at inpolitics dot ro

8. fundatiadinupatriciu.ro

-Persoana de contact: Antonio Ciocan, antonio dot ciocan at fundatiadinupatriciu dot ro

9. thinkopolis.eu 

-Persoana de contact: Ionut Georgescu,  ionut dot georgescu at cndds dot ro

ą
Unknown user,
Feb 24, 2009, 11:21 PM
Comments